BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

25. Diáknapok – Kívánj valamit!

15 jelölt és több mint 250 pártoló tag a diáknapokon

Május első hete ismét a diáknapoktól lesz hangos, ezúttal huszonötödik születésnapját ünnepli a rendezvény. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum legnagyobb tömeget mozgató ifjúsági rendezvénye rendhagyó módon felvonulással kezdődik és sok hagyományos részrendezvényt foglal magába, azonban az idén újult erővel, több éves kihagyás után ismét választanak diákpolgármestert is a programba bekapcsolódók.

Május 2-7. között a város teljes területén diáknapos programok várják a helyi ifjúságot, a Patkóban kampánybeszédek, a parkban számháború, a Szejkén főzőverseny, az Ifiházban pedig rendhagyó tanórák és szépségverseny is lesz, ám ezek csupán csak szeletek abból a hatnapos őrületből, ami a 25. szülinapi diáknapos kiadást jellemzi majd.

Közel háromszáz diák

A diáknapok szervező csapata egy 40 fős diáksereg, akik előző diáknapok, gólyabálok, táborok szervezésében gyűjtöttek tapasztalatot és az UFF aktív önkéntes tagjai. Ők azok, akik kis csoportokba tömörülve a felelősek az egyes diáknapos programok sikeréért, ők tartják a kapcsolatot a versenyzőkkel és tesznek meg mindent, hogy a 2017-es szülinapos diáknapok emlékezetes legyen mindenki számára. 15 csapat egyenként 13-18 taggal nevezett be a vetélkedőre és jelölt ki diák-polgármesteri címre áhítozó tanulót. Május 2-7. között tizenöt csapat és 15 diákpolgármester mérkőzik meg egymással. Csapatok és jelöltjeik: AlaphogyNemNormál – Vajda Krisztián GodBless – Tornai Isti TeSHAKE – Balázs Andrea Moneypuláció – Schram István HúzÓra – Deák Orsolya BOSSCAR – Szőcs Nikolett ExpenDABles – Orbán Alexandra Steamsons – Bedea Emő Phobique – Olasz Marcell FONTos – Ráduly Adrienn Tri paloszki – Fancsali Henrik-Sándor πrates – Jakab Zsanett ElGeneráltak – Mocanu Mihai ELVISlek – Kovács Henrietta TOO-COOL – Sebestyén Hunor, jelöltek, közülük kerül ki május 7-én az eredményhirdetésen Székelyudvarhely legújabb diákpolgármestere.

Szülinapos hangulat

Kerek évfordulókkor a legmegszokottabb téma a nosztalgiázás, a régi képek, kisfilmek felelevenítése, ám a diáknapok esetében a szervezők döntése szerint, inkább táplálkoznak, a múlt eseményeiből mintsem csak megemlékezzenek azokról. Több részprogram az idei diáknapos programrácsban a régi idők diáknapjait eleveníti fel – ilyen a szépségverseny és diákpolgármester választás is – ezen túl minden a szülinapozás önfeledt vidámságával fog zajlani, ahol nem fekete-fehér és megsárgult fotók hanem habos, színes torta, tarka lufik és mosolygós arcok köszönnek majd ránk.

Az UFF önkéntes csapatának ígérete szerin a 25. Székelyudvarhelyi Diáknapok pontos programja húsvét után felkerül a rendezvény honlapjára (www.diákpolgármester.ro) és facebook (facebook/szekelyudvarhelyidiaknapok) oldalára egyaránt minden apró részlettel, ami segíthet a csapatoknak a felkészülésben, az érdeklődőknek pedig a ráhangolódásban.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.