BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Véget értek a diáknapok!

Vége van a diáknapoknak. Elég hihetetlen, de igaz. Mégis, mielőtt felvennénk a pizsamánkat és belekezdenénk a jól megérdemelt alvásba, tekintsünk vissza a hétvége eseményeire.
Mivel a pénteki napnak hajnali hétkor lett vége, a szombat déli kezdés lehetetlen feladatnak tűnhetett, de mégis a sportnapon szinte mindenki sikeresen megjelent, akinek ott volt a helye. A hagyományos sportok mellett, idén a csapatoknak lehetőségük volt úgy bowlingban, mint szkanderben is összemérni erejüket. Talán a programok közül a legnagyobb visszhangja a plank versenynek volt, ahol néhányan olyan sokáig tartották magukat, hogy feltételezhető, vannak olyan emberek, akik ennyi ideig folyamatosan nem tudnak két lábon egy helyben állni sem.
A sportnap lejártával mindenki bevetette magát az ágyba, hogy kis energiát gyűjthessen az esti záró bulira, ami nem is egy, de két lehetőséget nyújtott a szórakozásra: a 80-as évek zenéire lehetett ropni a Felső G-ben, ahol a tupírozott hajkoronák rázására bőven akadt lehetőség, de akinek éppen ehhez nem volt kedve, az napjaink legjobb számaira partyzhatott az Alsó G-ben tartott black & white bulin. A nyitó bulihoz hasonlóan, a szombat esti rendezvény is nagy sikert aratott. Udvarhely apraja- nagyja megjelent a G-ben, hogy kicsit belekóstolhasson a diáknapok hangulatába, még akkor is, ha sem versenyzőként, sem szervezőként nem vett részt a programsorozatban.
A vasárnap kapott helyet a Szejke a stradon, ahol hagyományos módon csapatjátékok, főzés és az eredményhirdetés kapott helyet. A sportnappal ellentétben, a kelés nehezebben működött, az emberek álmos tekintettel, kómásan cammogtak be a helyszínre, de szerencsére, ez a hangulat nem tartott túl sokáig. Pár óra elteltével mindenki boldogan futkorászott, főzött és szorgoskodott a napsütésben, amely minden baljós előrejelzés ellenére egész sokáig kitartott. Az eredményhirdetés előtt egy Slam poerty bajnokság is lezajlott, melyen először a The Nest összművészeti társulat tagjai olvastak fel néhány bemelegítő szöveget, majd a mikrofon a csapatok képviselőihez került. 16 emlékekkel átfűtött beszámolót hallgathattunk meg slam formájában, amik mindenkinek mosolyt, de inkább hisztérikus nevetést varázsolt az arcára.
Az előadások segítségével feleleveníthettük az elmúlt hét emlékeit, ideje volt hát, hogy megtudjuk, kinyerte meg a 26. Székelyudvarhelyi diáknapokat. Az eső ellenére mindenki összegyűlt, ki pokrócok, ki a sátor ki a színpad alatt és izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Először a csapatok versenyére került sor, ahogy egyre többen megtudták eredményüket, az izgalom egyre csak nőtt, hiszen már csak pár ideges ország várta, hogy kimondják nevét. Végül kiderült, a csapatverseny nyertese a Reborners. Az öröm óriási volt a zöld pólósok számára, de azért sem a Gedermany, sem a Shámánia nem panaszkodhatott második és harmadik helyezéseivel. A meditáció mesterei azonban nem hagyhattak fel az örömujjongással, hiszen hamarosan az is kiderült, hogy a 2018-as diákpolgármester választást, Balázs László, a csapatuk jelöltje nyerte meg.
Miután Lacika elgurította mindkét bőröndjét, hogy elszívjon egy győzedelmi pipát lassan mindenki elindult haza, hogy kipihenhesse ezt a fárasztó, de roppant eseménydús és izgalmas hetet, amit együtt átéltünk. Reméljük jövőre is legalább ilyen jó lesz, vagy talán még ennél is jobb.
Ágoston Gyopi

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.