BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Te készen állsz?

Lassan elérkeztünk a 27. Székelyudvarhelyi Diáknapokhoz és minél jobban telik az idő, annál inkább a deja vu érzése fog el, talán nem véletlenül. Pár évvel ezelőtt, pontosabban 3 éve én is részt vettem a diáknapokon, a PinkAge csapat tagja voltam, hozzá kell tennem, hogy azóta is visszasírom ezt a csapatot, valamint 4 évvel ezelőtt a 23. Székelyudvarhelyi Diáknapok egyik szervezője voltam. Visszagondolva ezek az események a 9-12-es éveim fénypontjai voltak, talán ekkor éreztem a legboldogabbnak és a legszabadabbnak magam a 4 év során.

19201_481468962017354_4388722469987688129_n

23. Székelyudvarhelyi Diáknapok csoportkép a Szejkén

Idén is szervező leszek, de már nem diákként, hanem mint az UFF iroda munkatársa. Természetesen idén sem fognak elmaradni a hagyományos programok és játékok, de újítások is lesznek, hiszen minél újabb, annál izgalmasabb a diáknak, bármiről legyen szó. 20 csapat fog idén versenyezni, eddigi legmagasabb létszám, de nem félek, hiszen a szervezők mindig mindent kézben tartanak.

Visszatekintve talán nem tudnám megmondani, hogy hogyan jobb részt venni a diáknapokon, mint szervező, vagy mint csapattag. Mindkettőnek megvan a maga varázsa, és a maga izgalma. Lássuk csak egy kicsit, hogy tulajdonképpen mit is jelentett nekem szervezőnek majd csapattagnak lenni a diáknapokon.

PinkAge. A mai napig előttem van, ahogyan rózsaszín pólóban ugrabugrálunk és a fiú csapattagok arca, amikor bejelentettük, hogy a pólószínünk pink lesz, felejthetetlen pillanat volt. Emlékszem, utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy csapatban leszek a 24. Székelyudvarhelyi Diáknapokon. Valamiért nem tudtam elszakadni a szervezés gondolatától, de a barátaim meggyőztek és végül belementem. Hagyományos, de megunhatatlan feladatok voltak azon a héten. Felvonulás, a csapatok bemutatkozója, karaoke, gitárest, evő-ivó bajnokság, sportnap, Nap fia, Hold leánya, rendhagyó tanórák, Szejke nap, táncház, valamint számháború. Ezeket a feladatokat egy jó csapattal emlékezetes végigcsinálni. Véleményem szerint, fontos, hogy eltudd engedni magad a csapatodban és jól érezd magad. Szerencsés voltam, mert nekünk összeállt a csapat, talán azért, mert mindenki jó kapcsolatban volt mindenkivel. Kihívás tud lenni, ha nem ismered a csapattársaidat, de nem akadály arra, hogy jó hangulatban teljen ez a pár nap. Ha jellemeznem kellene azt az egy hetet egy mondatban, talán így fejezném ki magam: Addig kacagtunk, míg a hasunk meg nem fájdult. Ez egy kicsit viccesen hangzik, de tényleg ez az igazság, rengeteget nevettünk, röhögtünk nagyokat. Személyes kedvencem a számháború volt, de a többi feladatot is élveztem, bármikor újra élném a hetet. A volt csapattársaim sem éreznek másképp, a volt csapatkapitánnyal, Szigyártó Emőkével a diáknapos éveinkről nosztalgiáztunk, és ő a következőket nyilatkozta: “Egy hét alatt annyi kalandban volt részünk, mint most egy hónap alatt. Nagyon eseménydús napjaink voltak, rengeteg inger ért minket, pezsgett az élet. Csapatvezetőként észrevettem, hogy nem a győzelem volt a legfontosabb, hanem az együtt töltött pillanatok. Rengeteg új információra is szert tettünk a programok alatt, például a rendhagyó tanórák sok újdonságot mutattak meg nekünk. Igazán az együtt töltött vidám pillanatok maradtak meg és az a rengeteg kacagás.”

54519340_369223063668199_1977212676027187200_nPinkAge csoportkép

Szervezőként sokkal nagyobb a felelősség, hiszen te felelsz azért, hogy minden rendben legyen, minden úgy működjön, ahogyan az el volt tervezve, de ez ne tántorítson el senkit a szervezéstől, mert nagy buli. Visszaemlékezve a legnehezebb része, hogy érdekessé és színesebbé tegyük évről évre a feladatokat, hogy a diákok egy percig se unatkozzanak. Idén már harmadjára lesz választva diákpolgármester, ami az én diákéveimben még nem volt. A nehezebb részek eltörpülnek az izgalom mellett, hiszen egy szervező fontosnak érzi magát, legalábbis én személy szerint így éreztem.

Az a személyes véleményem, hogy ha csapatba leszel az idei diáknapokon legyél türelmes, főleg a csapattársaiddal szemben. Szerintem a türelem a kulcsa annak, hogy igazán jól teljen a diáknapok, mert így eltudjátok kerülni konfliktusokat. Szervezőknek azt tudnám tanácsolni, hogy próbáljanak minden apró részletre odafigyelni és minőségi munkát végezni. Természetesen van, hogy hibázunk, hiszen emberek vagyunk, de próbáljuk a legjobbat és a legtöbbet kihozni mindenből. Mindenkinek tudom ajánlani, hogy használja ki ezt a hetet, úgy mint szórakozás és információ gyűjtés szempontjából is.

Hajrá 27. Székelyudvarhelyi Diáknapok, tegyük felejthetetlenné a hetet, én készen állok!

Menyhárt Boglárka

 

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.