BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

XXIV. Székelyudvarhelyi Diáknapok. UFF! Ez jó lesz!

Időpont: 2016. május 2-8. 

Jelentkezési határidő: 2016. március 23. éjfél (kizárólag e-mail küldésével uff@uff.ro címre) 

Igaz, látszólag még csak most kezdődött el a tél városunkban, de már sokan várjuk a tavaszt, a meleget, az időt, amikor csapatpólóba, szervezőpólóba öltözött fiatalok lepik el a városközpontot és a csatakiáltások hangzavarában elkezdődnek a hagyományos Székelyudvarhelyi Diáknapok. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum diáknapos szervezőinek ígéretei szerint 2016-ban sem bánja meg az, aki a legtalpraesettebb és legügyesebb csapat tagjaként vesz részt a diáknapokon, hiszen míg az előző években kerékpárok, rollereket és túratáskák voltak a nyeremények, így 2016-ban is értékes eszközök lesznek a legjobbak jutalmai. A XXIV. Székelyudvarhelyi Diáknapok idén május 2-án, hétfőn kezdődik és május 8-án, vasárnap ér véget.

A program minden évben kínál a résztvevőknek szórakoztató és oktató jellegű eseményeket egyaránt, hiszen a rendhagyó tanórák sorozat két kiadása is ezen a héten zajlik, tavaly szakmák és pályaválasztás volt az előadások témája, úgy idén is egy bizonyos téma, a környezettudatos gondolkodás köré épül a program. A szórakoztató programok között idén is fellelhetők lesznek az ügyességi vetélkedők, főzőversenyek, karaoke és tömeges táncelőadások. De természetesen a szervezőcsapat ígér újdonságokat is, úgy ahogy pár éve bekerült a programba egy teljes nap, amit a fiatalok a Szejkén töltöttek, valamint egy egész délután a versenyző csapatok által szervezett kisrendezvényekről szólt, úgy ez év májusában is meglepetések várják a versenyzőket és rajongóikat egyaránt. A csapatok idén is kell kreatív bemutatókat tartsanak Európa különböző országairól és ismét lesz diáknapos táncház is. Az idei újdonságokról a szervezők hamarosan lerántják a leplet, ami már biztos, hogy a nagy sikernek örvendő Slam poetry őrület, a diáknapok programjában is visszakacsint, hiszen diáknapos slam bajnokság lesz az egyik délután fő attrakciója. Az újdonságok, programok és egyéb diáknapos infók hamarosan napvilágot látnak, ezért érdemes követni a rendezvény facebook oldalát és hivatalos honlapját egyaránt: a facebook/szekelyudvarhelyidiaknapok és awww.diakpolgarmester.ro oldalakat.

Hogyan jelentkezhetsz?

Nem kötelező a teljes csapat egy bizonyos iskola diákjaiból álljon, lehet keveredni, sőt, a szervezők célja, hogy ne iskoláktól függjön, hogy ki kivel vetélkedik. Csapatokat alakíthattok a barátokkal, régi osztálytársakkal és mostaniakkal közösen, iskolától, osztálytól függetlenül. A csapatok felépítésében van néhány szabály melyet kötelező betartani:

  • legkevesebb 10, legtöbb 15 fős egy csapat
  • a csapatban lennie kell egy csapatfelelősnek és két csapatfelelős helyettesnek, akik tartják a kapcsolatot a szervezők és a csapat között
  • IX-XII. osztályos diákok jelentkezhetnek, de kötelező legalább két kilencedikes diák jelenléte a csapatban és megengedett, de nem kötelező a legfeljebb három főiskolás vagy egyetemi hallgató szereplése
  • ezen túl fontos, hogy fiúk és lányok is részt vegyenek a versenyeken, így minden csapatban alapfeltétel legalább három fiú és három lány
  • a szervezők, mint minden évben, kérik a szülői engedélyeket a részvételre, így a benevezéskor minden 18 év alatti diák köteles a szülői beleegyező nyilatkozatokat felmutatni, leadni, melyeket leellenőrzünk.
  • a csapatok számára benevezési díj is van, melyet a jelentkezéskor kell a szervezőknek kifizetni: 200 lej. A szervezők az ebből összegyűlt összeget a rendezvény költségeire fordítják.


Jelentkezni kizárólag e-mailen lehet, kitöltött jelentkezési lappal és szülői beleegyezésekkel, melyeknek formanyomtatványa beszerezhető a diakpolgarmester.ro oldalon, mindezt az
uff@uff.ro címre kell elküldeni legkésőbb március 23. éjfélig. Fontos, hogy időben bejelentkezzetek, hiszen idén legtöbb 15 csapat szállhat versenybe, a jelentkezést 15 csapat után lezárjuk.

 

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.