BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Eyes Eyes Baby

eyeseyesbaby

Bemutatkozó:

Mi az önmegvalósítást ünnepeljük ruha kiegészitokkel, az érdekesebbnél érdekesebb, vicces, nem mindennapi formájú szemüvegek viselésével. Úgy véljük, hogy az szerint ahogy kiegészítőinket, szemüvegeinket választjuk az szerint szeretnénk látni a világot. Arra gondoltunk csapattársainkkal, hogy pár szemüveggel színesebbé tehetnénk szürke hétköznapjainkat. Hisszük, hogy ezek segítségével alakithatjuk rálátásunkat a világra. Mi a bátorság színében a piros színben ünnnepeljük a XVIII. Székelyudvarhelyi diáknapokat és be robbanunk ,mint egy energiabomba. Mit szólnátok, milyen lehetne, hogy a snapchat filtert lencséken keresztül élővé tehetnénk? Hisszük, hogy Isten is szemüveget hordott mikor megteremtette a világot.

Célok:

1. Iskolai előadások

Sok fiatal manapság nem tájékozódik és /vagy nem buzdítják eléggé a tájékozódásra és a világunk ismeretére. Az iskolai akár fakultatív vagy kötelező előadások fontos társadalmi témát feldolgozva nagyban elősegítenék hogy a jövő nemzedéke foglalkozzon azokkal a dolgokkal amik igazán fontosak. Például a globális felmelegedés, az iskolai zaklatás/ netes zaklatás , és a szociális média és a valóság közti szakadék leküzdése témájában (szocialis mediahoz magyarazat:arra értve hogy manapság mennyire fontos az embereknek a technológia és hogyan tudunk ezzel úgy összhangban élni hogy ne legyen káros ránk vagy másokra) Ám ezek a témák jól kiosztható projectmunkák is. Amikor a diákoknak csapatban kell utánajárnia és később osztálytársai/ évfolyama vagy akár iskolája előtt prezentálnia az sokkal nagyobb motiváció és talán akiknek nem jelent sokat az oktatás is szívesebben hallgatják egy kortársuktól.

2. Humánusabb oktatás

A humánus oktatás a hozzáállásban rejlik és a kölcsönös tanár-diák tiszteletben. Az egymás elfogadásában, abban hogy az emberi mivoltunkból adódóan olyan lények vagyunk akik képesek hibázni és nem keveset. A tanárok hozzáállásban tudnak változtatni, ha megdicsérik a diákokat és pozitív hozzáállással értékelik a munkájukat mindenki beállítottságát figyelembe véve. Pl: vannak olyan diákok akik reálosak. sosem fogják szeretni a magyart például, vagy van aki művészlélek és a matematika mindig kínai lesz számára, és ezekből a tantárgyakból saját magához képes értékelni. (Ergo: miért szidsz egy halat mert nem tud fára mászni? nem ez amire teremtetett, nem ebben jó) Egy jó tanár aki élvezettel adja át az anyagot véleményem szerint meg tud szerettetni egy olyan tárgyat is ami sosem érdekelt. De ehhez a diákokban is meg kell legyen a hozzáállás hogy nyitottak legyenek, hogy be tudják fogadni a jót és nem elbagatellizálni a tanórákat. Nem az a lényeg ebben hogy kit melyik tárgy érdekel vagy nem, de minden tanárnak joga van a zavartalan tanításhoz, minden diáknak joga van a zavartalan tanuláshoz és egymás jogait tiszteletben kell tartanunk. a tudás hatalom és ezt kell megértetni a diákokkal és az emberekkel. Minél intelligensebb vagy minél műveltebb annál többre tarthatod magad,hogy te igenis letettél valamit az asztalra és nem végigaludtad a gimit. Ezért fontos a motiváció amit kapsz a szüleidtől/ tanáraidtól.

3. A diákok mentális egészségével való foglalkozás

Sajnos a nem túl nyugati társadalmak/szocialista világban felnőtt vagy elnyomott emberek úgy vélekednek erről hogy nem fontos és nem kell. Pedig nézzünk körül. Hány felnőtt ember van aki azt gondolja hogy minden oké vele közben pedig folyamatosan párkapcsolati problémákkal/ függőségekkel / önértékelési zavarokkal küzd. Csak tegyük fel egy példával: Béla fogja magát megmondja hogy vele aztán minden oké, és ekkor hazamegy a feleségéhez akár egy megcsalás után úgy hogy romokban van a házassága, leüvölti a gyerekét hogy megint miben nem jó majd leül és iszik pár pohárral azt mondva magának, rendben van. Miért? Mert ez az amit kaptak a szüleiktől akik ahelyett hogy segítettek volna neki és támogatták volna és biztos családi hátteret adtak volna azt mondták “fejezd be, egy férfi ne sírjon” vagy “elmúlik” és ezt viszik tovább a gyerekeikben. A lényeg hogy semmi segítséget nem kaptak és így a fiaik és lányaik is úgy nőttek fel hogy nem segítséget kérni akár szakembertől akár olyantól akiben megbízhatsz gáz, ciki , minek mondjam el megoldom magam. és ebből lesznek a meg nem oldott traumák amiről azt hisszük hogy nincsenek de mégiscsak folyton felüti valamilyen probléma az életünket. Mindig fogjuk érezni hogy valami nem jó és valami hiányzik és így lehetünk a legboldogabbak mégis azt fogjuk egy kis idő után érezni: valami mégsem jó. Ezért fontos hogy ne nyomjuk el ha valaki érzi hogy nem jó neki. Segítsünk neki. Ezért akár egy iskolapszichológus is nagy segítség lehet. illetve ha a tanárok foglalkoznak ezzel. Néha egy egyszerű “hogy vagy?” is nagy különbséget tehet. Mindenkinek kell valaki aki a feltétlen bizalmát élvezi és aki mindig mellette áll. A három felsorolt pont mindegyike egy dologban közös. Hogy ezek adnak nekünk jövőt mert ezek a jövő felnőtteihez szólnak. Ha képesek vagyunk változni és képesek vagyunk fejlődni akkor sokkal egészségesebb, és pozitívabb közösségekben élhetünk hogy mindenki csak egyre jobb ember lehessen.

Pólószín: piros

Diákpolgármester jelölt: Nagy Varga Péter

Csapat:

 1. Nagy Varga Péter – Tamási Áron Gimnázium X.E
 2. Márton Kincső – Tamási Áron Gimnázium IX.E
 3. Laczkó Andrea – Tamási Áron Gimnázium IX E
 4. Antal Alexandra – Tamási Áron Gimnázium IX.E
 5. Sükösd György – Tamási Áron Gimnázium X.E
 6. Gergely Loránd – Tamási Áron Gimnázium X.E
 7. Ambrus Csenge – Kós Károly Szakközépiskola X.
 8. Jakab Attila – Bányai János Szakközépiskola X.
 9. Bálint Sarolta Zsófia – Tamási Áron Gimnázium XI.
 10. Csortán Kata – Benedek Elek Pedagógia Líceum XI
 11. Bartha Kriszta – Tamási Áron Gimnázium X
 12. Kósza Kincső – Bányai János Szakközépiskola XII.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.