BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Shámánia

Shámánia

 

JELÖLT: Simó Márton

CÉLOK: Diákpolgármester jelöltünk és csapatunk első célja, hogy a témánkban is megjelenített természetet, a környezetet megóvjuk, azaz városunkat környezettudatosabbá tegyük, az embereket erre a magatartásra neveljük. Második célunk, hogy olyan kulturális és hagyományőrző események megvalósulását támogassuk és kezdeményezzük Udvarhelyen és környékén, amelyek a fiatalabb  generáció nemzeti öntudatának kialakulását és saját történelmük megismerését szolgálják. Továbbá szeretnénk a város kevésbé aktív rétegét is megmozgatni és fejleszteni mindenki általános műveltségét. Ennek keretein belül a kulturális programok szervezését vagy népszerűsítését kiviteleznénk.

Az ORSZÁG: A sámánok országában az emberek különösen mély kapcsolatot áplonak a természettel. Csakis az innen beszerzett anyagokkal gazdálkodnak, táplálkoznak. A kis szigetország merőben más, mint a modern világ. Az elektromosság szót a nép nem ismeri. Ez nem fejletlenséget jelent…sőt! A sámánok kreativitásukról híresek, minden helyzetre találnak megoldást. Lámpák helyett tûzzel világítanak, és ezt a természeti erõt kellõképpen meg is becsülik, hiszen a természeti elemeket imádják, legfõképp a tüzet. Ennek megfelelõen kultúrájuk is spirituális alapokon nyugszik természetgyógyászattal fûszerezve. Természetesen a sámánok a testükkel is foglalkoznak. Könnyû felismerni õket jellegzetes testdíszítéseikrõl (tetoválásaikról), amelyeket az életükben elért mérföldkövek után kapnak meg, mint státusszimbólumot. Számukra a papírpénz ismeretlen. Értékeiket vagy elcserélik, vagy aranyérmékkel kereskednek.

PÓLÓ: Khaki zöld

CSAPAT:

 1. Péter Mónika
 2. Zajzon Zalán
 3. Kelemen Előd
 4. Sándor Emőke Ágnes
 5. Varga Cintia
 6. Kenyeres Dorottya
 7. Simó Mariann
 8. Szathmáry Dóra
 9. Szőke Csongor
 10. Pál Dénes
 11. Hajas Krisztián
 12. Simó Márton
 13. Pál Norbert
 14. Demeter Zsófia
 15. Török Andrea

Mottónk(csatakiáltásunk): S há mán’ megin’ mi van?

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.