BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Válasszunk, énekeljünk és bulizzunk! – a pénteki napról

Mikor a Patkó felé vettem az irányt, már meg sem lepődtem a fekete felhőkön, a csepergésen. A héten rájöttem, hogy a ” rossz idő” csupán egy másfajta időjárás, ami miatt nem kell vége legyen a jókedvnek. Lépteim az ismerős, zöld fedelű standokhoz vezettek, ahol már vártak a szervezőtársaim, hogy lebonyolítsuk az idei diákpolgármester-választást. Kettő órakor az emberek gyülekeztek, mi fáztunk, az eső esett. Kezemben forró csokival vártam, hogy a szavazni kívánók megérkezzenek. Az eső senkit sem bátortalanított el attól, hogy változtasson a város jövőjén. Az asztalokról gyorsan fogytak a szavazócédulák, egyre több kabátra, esőernyőre, táskára került fel az ” Én szavaztam! ” matrica. Háromkor hirtelen pakolni kezdtek a színpad körül, a kis piros sátor, ahol eddig az urna volt, átváltozott a Tusványos rögtönzött színpadává, hol az este főszereplője, a Bagossy, későbbi beígért koncertjének előzetesét lehetett látni. Ahogy a szavazás a vége felé közeledett, a diákok tippelgetni kezdték, hogy ki is lesz Udvarhely történelmének első divatdiktátora. Az urna az UFF-irodája felé vette az irányt, ahol a szavazatok számlálására került sor. Pár óra múlva kezdődött már Trunk Tamás előadása, melyen a csapatok szép számban megjelentek, hisz az előadás róluk is szólt. A sneakerek, a márkák mind fontos részei lettek a mindennapjainknak, akárcsak az idei diáknapoknak. Az előadás sikert aratott, a diákok véleményt alkothattak, és mind inspirációval teli gondolatokkal hagyták el a termet. Mindenki ismét a Patkót vette célul, hisz jött az est fénypontja: a 4S Street és a Bagossy Brothers Company koncertje. A tömeget tarkították az esőkabátok, esőernyők, de az esőre rá sem hederítettek a zenekarok rajongói. Az este remekül telt, a hangulat felhőtlenebb volt (nem úgy, mint az ég).

Tizenegy órától a diákok a Jungle környékét színes arcfestékekkel, nevetéssel és zajjal töltötték meg. Úgy tűnt, hogy mindenki jelen volt, mert a tömeg hatalmasnak bizonyult. Az éjszaka folyamán mindenki képes volt kicsit kikapcsolódni, hiszen jócskán kell az energia az utolsó két napra.

 

Magyari Dóra

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.